Resultaat met Nutramigen babyvoeding

Het kan enige tijd duren voordat jij weet wat er met je baby aan de hand is. Nu de arts heeft geconstateerd dat je kindje koemelkallergie heeft, is het begrijpelijk dat je wilt dat je baby zich zo snel mogelijk beter gaat voelen. Waarschijnlijk adviseert jouw arts een sterk gehydrolyseerde, hypoallergene voeding zoals Nutramigen met LGG*. Dit product is 70 jaar geleden op de markt gebracht als de eerste hypoallergene babyvoeding voor baby’s met koemelkallergie; sindsdien is Nutramigen wereldmarktleider op het gebied van voeding voor baby’s met koemelkallergie.

Hoe lang duurt het voordat mijn baby zich beter voelt?5

Baby’s met een koemelkallergie gaan zich snel beter voelen na de overstap op Nutramigen. Meestal zijn allergische reacties zoals krampjes ten gevolge van koemelkallergie verdwenen binnen 48 uur nadat je bent overgestapt op Nutramigen met LGG.

Andere allergische reacties zullen in de loop van twee tot vier weken verdwijnen.

Op welke signalen van verbetering moet ik letten?

Naast het feit dat de meeste kindjes na de overstap op Nutramigen minder prikkelbaar zullen zijn en geen last meer hebben van krampjes, zul je de volgende positieve veranderingen bemerken:

  • Een gezond maagdarmstelsel. Het is aangetoond dat Nutramigen de gastro-intestinale gezondheid ondersteunt. Een studie heeft uitgewezen dat baby’s met koemelkallergie die gedurende vier weken Nutramigen met LGG kregen geen bloed in hun ontlasting hadden (een teken van darmontsteking).1
  • Een gezonde huid. Baby’s met een koemelkallergie die overgaan op Nutramigen met LGG is het waarschijnlijk dat de conditie van de huid verbeterd.2
  • Snellere tolerantieopbouw voor koemelk. Na twaalf maanden op een dieet van Nutramigen met LGG had 81 procent van de baby’s met koemelkallergie een tolerantie voor koemelk ontwikkeld. Eerder onderzoek leek erop te wijzen dat de meeste kinderen hun koemelkallergie pas rond de leeftijd van vijf jaar ontgroeid zouden zijn.6 Laat je kind uitsluitend onder toezicht van een arts of diëtist weer aan koemelk wennen.


Hoe weet ik of het gedrag van mijn baby werd veroorzaakt door koemelkallergie?

Nadat koemelkeiwit is geëlimineerd uit het dieet van je kind, kan je arts een koemelkprovocatietest voorstellen. Dit houdt in dat je je baby een kleine hoeveelheid van een product op basis van melk toedient en zorgvuldig oplet hoe hij daarop reageert. Dit onderzoek vindt plaats in de praktijk van uw arts, maar hij of zij kan jou ook vragen om de hoeveelheid koemelk geleidelijk op te voeren en te kijken hoe het gaat. Laat je kind uitsluitend onder toezicht van een arts of diëtist weer aan koemelk wennen.

Kan ik overstappen op standaard babyvoeding als het beter gaat met mijn baby?

De belangrijkste reden waarom jouw baby op dit moment geen klachten vertoont is omdat Nutramigen speciaal ontwikkeld is om koemelkallergie aan te pakken. De kans bestaat dat de allergische reacties terugkeren zodra je weer overstapt op een standaard babyvoeding. Tot voor kort leek onderzoek erop te wijzen dat de meeste kinderen hun koemelkallergie pas rond de leeftijd van vijf jaar ontgroeid zouden zijn. Inmiddels is uitgewezen dat je baby al binnen twaalf maanden een tolerantie voor koemelkeiwit kan opbouwen als je hem het eerste jaar Nutramigen met LGG geeft. Bovendien tonen studies aan dat baby’s die in de eerste twee levensjaren Nutramigen krijgen ook op latere leeftijd minder last hebben van allergieën en andere gezondheidsproblemen.9,6 Dit zijn slechts enkele redenen waarom het goed is om je baby te blijven voeden met Nutramigen zo lang de arts dat nodig acht. Laat je kind uitsluitend onder toezicht van een arts of diëtist weer aan koemelk wennen.

Wat moet ik doen als mijn baby zich niet beter gaat voelen?

Hoewel de meeste baby’s zich snel beter gaan voelen nadat je bent overgestapt op Nutramigen, kan het tot zes weken duren voordat een koemelkallergie volledig onder controle is. Aarzel niet om jouw arts te raadplegen wanneer je je zorgen maakt over de gezondheid van je baby. Het komt zelden voor dat baby’s met een ernstige koemelkallergie een hypoallergene formule nodig hebben op basis van eiwitten die tot hun zuiverste vorm zijn vereenvoudigd: aminozuren. Elementaire voeding op basis van aminozuren, zoals Nutramigen PURAMINO, bevat geen koemelkeiwit en wordt aanbevolen voor baby’s met voedselallergïen. Nutramigen PURAMINO is zo hypoallergeen dat 100 procent van de baby’s met koemelkallergie die in klinische studies deze voeding kregen geen allergische reacties of bijwerkingen ondervonden.3

Een bewezen leider in het beheersbaar houden van koemelkallergie

De werking van Nutramigen is wetenschappelijk bewezen in ruim 70 onderzoeken, waardoor het de meest wetenschappelijk onderbouwde, sterk gehydrolyseerde babyvoeding op de markt is.†4 Miljoenen ouders over de hele wereld vertrouwen op Nutramigen om hun baby’s te beschermen tegen allergische reacties op koemelkeiwit.


* LGG is een geregistreerd handelsmerk van Valio LTD.

Studie voor de toevoeging van DHA, ARA en LGG.

Gerelateerde artikelen: 

2013 Mead Johnson & Company, LLC.
Alle rechten voorbehouden