Over ons

De start

1905, Jersey City, New Jersey. In feite begonnen de ontwikkelingen vele jaren eerder toen Edward Mead Johnson en zijn broer James samen in 1885 het bedrijf Johnson&Johnson oprichtte. Twee jaar later verliet  E. Mead het bedrijf Johnson & Johnson om zijn nieuwe onderneming Mead Johnson & Company in 1905 op te richten. 

Onze achtergrond

Met meer dan een eeuw van innovatie achter zich, streeft Mead Johnson Nutrition ernaar om 's werelds toonaangevende leverancier van op wetenschap gebaseerde voedingsproducten te zijn.
Mead Johnson Nutrition - 100 jaar toegewijd aan het helpen van zuigelingen en kinderen om hun een goede start in het leven te geven, met vertrouwde producten.
 
1905, Jersey City, New Jersey. De start. In feite begonnen de ontwikkelingen vele jaren eerder toen Edward Mead Johnson en zijn broer James samen in 1885 het bedrijf Johnson&Johnson oprichtte

Twee jaar later verliet  E. Mead het bedrijf Johnson & Johnson om zijn nieuwe onderneming Mead Johnson & Company in 1905 op te richten.

Dichtbij huis

De motivatie van E. Mead was de wens om producten te maken die mensen zouden helpen een gezonder leven te leiden. En babyvoeding was een logische keuze.

Hij zag niet alleen de behoefte aan kwalitatief hoogwaardige producten voor baby's; hij wist als een vader hoe ernstig voedingsproblemen konden zijn. Zijn eigen zoon Ted had als kind ernstige voedingsproblemen overleefd.

E. Mead had geleerd dat Ted niet de enige baby met voedingsproblemen was.
Sterker nog er stierven helaas veel baby's vóór hun eerste verjaardag
vanwege voedingsproblemen.

Tijdens het ontwikkelen van de eerste voeding voor kinderen, ontdekte hij dat kinderartsen behoefte hadden aan een product dat gemakkelijker kan worden getolereerd dan de zelfgemaakte en andere experimentele preparaten meestal gegeven werden aan zuigelingen als borstvoeding niet beschikbaar was. Artsen vroegen daar om.

Na veel onderzoek ontdekte E. Mead en zijn zoon Lambert hoe deze producten te maken. Na succesvolle klinische testen, werd in 1911 Dextri-Maltose ® geïntroduceerd. Deze speciale koolhydraat werd later gebruikt als een ingrediënt in vele andere Mead Johnson producten.
Dextri-Maltose revolutionair product bleef op de markt voor meer dan 60 jaar.

De verhuizing naar Evansville.

Tijdens de eerste Wereldoorlog was het aardappelzetmeel dat nodig is om Dextri-Maltose te maken niet beschikbaar. E. Mead verhuisde daarom zijn bedrijf naar Evansville in Indiana (VS), waar maïs als alternatieve bron van koolhydraten voldoende beschikbaar was. Tot op de dag van vandaag is Evansville nog steeds het wereldwijde hoofdkantoor van Mead Johnson Nutrition.

Verbazingwekkende start.

In begin jaren 1920, begonnen wetenschappers van Mead Johnson met de productie van een indrukwekkende lijn van voedingsproducten. Velen van hen waren wereldwijde "primeurs" en het bewijs van toewijding van Mead Johnson Nutritions om unieke voedingsbehoeften van unieke producten te voorzien.

Enfamil & Nutramigen.

Door de jaren heen heeft Mead Johnson een indrukwekkende reeks van voedingen voor zuigelingen met speciale voedingsbehoeften ontwikkeld, waaronder Enfamil LIPIL en Nutramigen, nog steeds onze toonaangevende producten

Nutramigen, de eerste voeding voor kinderen met een koemelkallergie verscheen in 1942.

Enfamil heeft sinds de introductie in 1959 een aantal belangrijke formuleringswijzingen ondergaan. Elke wijziging is bedoeld om het zo dicht mogelijk bij de voedingswaarden van borstvoeding te brengen.

Een wereldleider.

Sinds de oprichting ​​meer dan 100 jaar geleden, is Mead Johnson Nutrition gegroeid van de ideeën van een man naar een wereldwijde onderneming met meer dan 70 producten in meer dan 50 landen.

Het wereldwijde leiderschap van Mead Johnson Nutrition kan worden herleidt tot een eeuw terug aan de oprichter Edward Mead Johnson. Hij was een van de eerste vernieuwers in de vroege jaren 1900, gewijd aan het welzijn van baby's en de wetenschap van babyvoeding.

 In Europa is Mead Johnson Nutrition een marktleider op het gebied van  gespecialiseerde voedingen voor zuigelingen, zoals Nutramigen voor zuigelingen met koemelkallergie en Enfamil AR en vele andere producten voor baby's met veel voorkomende problemen als diarree en spugen. Door nauw overleg met professionals in de gezondheidszorg en uitgebreid klinisch onderzoek biedt Mead Johnson Nutrition antwoorden op voedingsproblemen met innovatieve innovaties waaronder Lipil.

Ontdek meer

Bezoek www.meadjohnson.com voor meer informatie over ons bedrijf.

 

2013 Mead Johnson & Company, LLC.
Alle rechten voorbehouden