Belangrijke feiten over Nutramigen LGG en Nutramigen PURAMINO

Het hoeft voor u of uw baby weinig of geen problemen op te leveren om van een standaard babyvoeding over te stappen op een hypoallergene voeding als NutramigenLGG* of Nutramigen PURAMINO. Deze formules zijn zeer vergelijkbaar met standaard babyvoeding – maar dan zonder de klachten te veroorzaken die verband houden met koemelkeiwitten. Hieronder zetten we alle feiten over Nutramigen op een rijtje.

Feit # 1: Uw baby vindt het lekker.1

Baby’s met koemelkallergie drinken al 70 jaar Nutramigen en ze vinden het heerlijk. Vergeet niet dat de smaakpapillen van uw baby veel ontvankelijker zijn voor nieuwe smaken dan die van uzelf. Het is zelfs zo dat de meeste baby’s na zeven maanden op een Nutramigen-dieet deze voeding lekkerder vinden dan de standaard babyvoeding.

Feit # 2: Hypoallergene voeding heeft dezelfde hoge voedingswaarde als standaard babyvoeding.

Zowel Nutramigen LGG als Nutramigen PURAMINO bevat alle essentiële vitaminen en voedingsstoffen die baby’s nodig hebben voor een gezonde groei en ontwikkeling, waaronder ijzer, calcium en vitamine A, C en D. Beide formules bevatten daarnaast een speciale mix van de essentiële vetzuren omega-3 (DHA) en omega-6 (ARA), waarvan is aangetoond dat ze de normale ontwikkeling het gezichtsvermogen bevordert2 Baby’s met koemelkallergie die Nutramigen LGG krijgen hebben tevens baat bij het toegevoegde probioticum, Lactobacillus rhamnosus GG of LGG genaamd*. Deze nuttige bacteriën zijn uitgebreid bestudeerd onder baby’s met koemelkallergie.3

Feit # 3: Uw kindje zal zijn koemelkallergie eerder ontgroeid zijn.

Nadat ze 12 maanden Nutramigen LGG hadden gekregen, had 81 procent van de baby’s met koemelkallergie een tolerantie voor koemelk ontwikkeld.4 Eerder onderzoek leek erop te wijzen dat de meeste kinderen hun koemelkallergie pas rond de leeftijd van vijf jaar ontgroeid zouden zijn.5

Feit # 4: Nutramigen en Nutramigen PURAMINO werken snel.

Het is klinisch bewezen dat klachten zoals darmkrampjes ten gevolge van koemelkallergie snel afnemen na de overstap op Nutramigen LGG, vaak zelfs al binnen 48 uur.6 Ook baby’s met koemelkallergie die Nutramigen PURAMINO krijgen kunnen rekenen op snelle verlichting.

Feit # 5: Hypoallergene voeding ruikt niet lekker.8

Door de bijzondere samenstellingen van Nutramigen LGG en Nutramigen PURAMINO heeft deze hypoallergene voeding een ongewone geur. Overigens zal u het eerder ruiken dan uw kindje, omdat zijn reukzin nog in ontwikkeling is.

Feit # 6: Hypoallergene voeding kan leiden tot kleurrijke veranderingen in de luier.9

Het is niet ongewoon dat de ontlasting van een baby van dag tot dag (en zelfs van luier tot luier) een andere kleur heeft. Deze kleurveranderingen kunnen echter opvallender zijn wanneer uw kindje van voeding verandert en overgaat op een hypoallergene voeding zoals Nutramigen LGG of Nutramigen PURAMINO. Over het algemeen is alle ontlasting met een aardetint – geel, groen of bruin - normaal. Raadpleeg de arts als de ontlasting wit, rood of zwart gekleurd is.

Feit # 7: Nutramigen PURAMINO is niet alleen bestemd voor pasgeborenen.

U hoeft niet van voeding te veranderen als u uw baby Nutramigen PURAMINO geeft, omdat het alle essentiële voedingsstoffen bevat die een kind in zijn eerste twee levensjaren nodig heeft. Uw kindje kan Nutramigen PURAMINO blijven gebruiken zo lang de arts dat nodig acht. Ga echter niet zelf experimenteren, maar laat uw baby uitsluitend weer aan koemelkproducten wennen onder toezicht van een arts.10

Feit # 8: U betaalt er iets meer voor PURAMINO.

Het wetenschappelijke proces om veilige, hypoallergene voeding te ontwikkelen voor baby’s met koemelkallergie is tijdrovend en kostbaar. Bovendien worden zowel Nutramigen LGG als Nutramigen PURAMINO voortdurend gecontroleerd en onderzocht om erop toe te zien dat ze geen of zo weinig mogelijk koemelkallergiesymptomen veroorzaken en hun hoge voedingswaarde behouden. Dat verklaart de iets hogere kostprijs van dit product.


* LGG is een geregistreerd handelsmerk van Valio Ltd.

2013 Mead Johnson & Company, LLC.
Alle rechten voorbehouden